Saturday, May 1, 2010

Hands Up!

Pada pintu masuk Metro,
Ku bersandar...

Diiringi irama muzika,
Mataku tiba2 terpaku pada seseorang...

Berbaju Tee putih,
Berjaket kulit hitam,
Berseluar jeans skinny biru,
Berkaca mata ala2 oldskool,
Dengan rambut kuning keemasan,
Sedang bergelak tawa bersama teman2...
(yg langsung aku x pndang)

'Comel2',
Desus sang hati...

(Aku namakn dia MAYA,(sedap2 je kn bg nama kat org!hehe)
Sebab skrg tgh layan cter AdaMaya!
HAHA!)

Mataku dipejam,
Melayari dunia fantasi,
Muzika seolah2 soundtrack fantasiku...

Ohh,
Lupa pula,
Aku bersandar macamni kat pintu metro;

fuhh! macho kan cmni? xde ar cmni..bese2 je pon da nmpk macho, xyah lebih2..HAHA!

.................................................................

Sedang hanyut dibuai fantasi dengan mata terpejam;

"Stesyen Sokolniki!"
Bunyi speaker Metro...
(apartment aku satu stesen lepas stesen ni)

Aku buka mata,
Terkejut aku dengan apa yg ku pandang!;

"Ruki vverkh!"
(hands up!)

MAYA!,
Dia berada didepanku,
Dia sedang bercakap dgn aku,
Dan dia buat macam ni kat aku;

dengan gaya2 ala 007 versi pompuan! tapi xdelaa dengan pandangan sexy cam gmbr tu! HAHA

"Ruki vverkh!!"

'Haaa? Ruki??'
Ayat bajet lidah terkelu bibir membisu...

"Ruki vverkh... Errr.. Hands up up? Ruki.."
Sambil menunjuk gaya kepadaku,
Teman2 perempuannya ketawa bersama...
(bajet aku xpaham ruski ek..damn2!)

Dengan senyuman maut,
Dengan kontrol macho,
Seolah2 ada angin bertiup,
Aku berkata;
'Nichivo~'
(nervermind~)

MAYA,
Terdiam seribu bahasa ruski,
Mungkin sebab pintu Metro nak tutup,
Mungkin sebab kecewa aku tak layan (HAHA!),
Dia senyum dan keluar dari Metro bersama teman2...

Aku kembali bersandar,
Dan memejamkan mata,
Sambil kontrol sket2...
(yea aaa, org rusia laen tgk kot td!!malu i!)

Haih,
MAYA oh MAYA~
(hang gila ka?)

5 comments:

ieda said...

ayat puitis. HAHA

nazer@mubean said...

well, i do have talents too! haha

AinNurAlia said...

yeahh adamaya, best2
hahaha

meaning minah tu manje2 ngan ko ke beng?
eceh

:)

tqah mamat said...

cter AdaMaya tue..

i like! hehehe.. (^^,)

keyri said...

bkpo mu oyak nichivo bean? aku xpehe bena..haha